Goes zet vraagtekens bij
dadendrang Middelburg

GOES - Een meerderheid van de gemeenteraad in Goes heeft donderdag duidelijk gemaakt dat de ontwikkeling van Waterpark Veerse Meer met zo’n 900 vakantiewoningen niet past bij de uitgangspunten van de gebiedsvisie Veerse Meer.

DOOR EUGÈNE DE KOK


Via een motie hebben ze het college van burgemeester en wethouders opgedragen in gesprek te gaan met Middelburg. Als dat niet tot resultaat leidt, dan zou Goes een zienswijze moeten indienen als Middelburg het bestemmingsplan voor de doorontwikkeling ter inzage legt.

De ontwikkelingen aan de Middelburgse kant zijn een doorn in het oog van de fracties van de SGP/ChristenUnie, die het initiatief nam, het CDA, Partij voor Goes, SP, PvdA, Nieuw Goes en GroenLinks. Ze zijn bang voor een toename van het verkeer en vinden het bovendien niet passen bij de uitgangspunten van de gebiedsvisie Veerse Meer. Naast Middelburg werken Goes, Noord-Beveland en Veere aan een gezamenlijke gebiedsvisie voor het meer. Een aantal Goese ondernemers wil ook plannen ontwikkelen bij het Veerse Meer, maar zij krijgen vooralsnog nul op het rekest. De gemeente baseert zich nog op de oude visie voor het gebied, die stamt uit 2004. De twee ontwikkelingen in Middelburg zijn volgens fractievoorzitter Johnny Lukasse van de SGP/ChristenUnie in strijd met de algemene principes van de nieuwe visie. De gebiedsvisie voor het Veerse Meer moet rond de zomer van 2021 klaar zijn. Daarna moet snel duidelijk zijn welke projecten wel of niet kunnen doorgaan.[n]