Hans en Ellen Moll, wethouder Adri Roelse en Henk Lindenberg en zijn vrouw.
Hans en Ellen Moll, wethouder Adri Roelse en Henk Lindenberg en zijn vrouw. Foto: Gemeente Veere

Henk geeft het stokje van Ons Huis over aan Hans

MELISKERKE – Het is het einde van een tijdperk, maar na bijna negentien jaar leverde Henk Lindenberg vorige week de sleutel in van verenigingsgebouw ‘Ons Huis’. Het was voor de 67-jarige Lindenberg tijd om te stoppen. De nieuwe beheerders Hans en Ellen Moll staan te trappelen om het stokje over te nemen. Vanaf 1 september worden de deuren weer geopend.

DOOR DANIEL WISSEL


Henk Lindenberg zou op 16 september zijn 19-jarig jubileum vieren. "Dat heb ik net niet gehaald." Hij weet alles nog precies. Hoe het begon in 2001, hoe hij het combineerde met de sporthal aan de Nassaulaan in Middelburg, tot aan de zestig uur per week van de laatste jaren om iedereen het naar de zin te maken. "We hebben het enorm naar ons zin gehad. Anders kan je het nooit zo lang volhouden."

In het gebouw wordt veel gefeest. Door de jaren heen zijn er de veel trouwpartijen geweest. Henk stond in de keuken en voorzag gasten van een hapje en drankje. Het heeft hem veel opgeleverd. "Je bouwt een grote kring aan vrienden op." Het is tijd voor zijn pensioen. "Door corona heb ik niet echt de mogelijkheid gehad om afscheid te nemen van de mensen waarmee je jarenlang hebt gewerkt. Dat is jammer."

Hans en Ellen Moll zijn de opvolgers. Samen zijn ze al dertig jaar actief in de horeca. Vooral Hans zal de scepter zwaaien. Hij hoopt dat het gebouw wordt opgeknapt. "Het pand is veertig jaar oud, dus redelijk gedateerd. In 2025 zijn we aan de beurt voor een renovatie, maar we willen zelf ook het één en ander aanpakken. We willen graag een doorgang naar de horeca, maar ook naar de sportzaal. Dat zorgt voor nog meer binding en gezelligheid."

Hans stelt alle gasten gerust. "Het blijft gewoon zoals het nu is. We gaan geen prijzen verhogen, maar we zullen wel ons eigen sausje over het dorpshuis gooien." De inwoner van Geersdijk denkt bijvoorbeeld aan arrangementen, maar ook het gazon biedt ruimte voor mogelijkheden. "Natuurlijk gaan we straks feesten en partijen geven en verzorgen we de catering, maar we willen kijken of we dat kunnen uitbreiden. Waarom niet na een kinderfeestje lekker pannenkoeken eten met zijn allen?" Hij kan niet wachten om te beginnen. "De gesprekken liepen al sinds februari, dus het kriebelt enorm om straks open te gaan. Hopelijk zijn we dan klaar met verbouwen."[n]