Hotel Tivoli.
Hotel Tivoli. Foto: Archieffoto

Hotel Tivoli

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE


Op Facebook staat deze foto het vroegere Hotel Tivoli. Het stond in Goes tegenover het station, maar is verdwenen toen de ‘binnenstadstangent’ werd aangelegd, een ontsluitingsweg dwars door Goes. Maar uit welk jaar is deze foto? En wie weet iets meer over dit hotel te vertellen?


Reacties

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Peter Frijhoff.


Koopman

De vorige foto was de winkel van A.P. van ’t Veer in Goes. Blijkbaar zijn er geen herinneringen aan deze winkelier. We ontvingen alleen een reactie van Peter Frijhoff, die daarvoor op het internet heeft gezocht. Hij schrijft dat het mogelijk Adriaan Pieter van ’t Veer is, koopman in kruideniers- en suikerwaren. In 1908 is hij in Kapelle geboren en in 1987 kwam hij in Middelburg te overlijden.


Speelgoedfabriek

In de jaren '40 van de vorige eeuw had hij een houten speelgoedfabriek en kindermeubelmakerij aan de J.A. van der Goeskade te Goes. Dat is de Wibo, waarover we al eerder schreven. In 1950 is hij failliet verklaard.[n]