Woensdag 22 juli

Schilderen in de Goese Polder

10:00 |

vindt de tweede zomeractiviteit van het jongerenwerk van SMWO plaats. Van 10:00-11:30 uur worden er diverse sport- en spelactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De activiteiten vinden plaats op het veld bij de Adenauerhof in de Goese Polder en worden georganiseerd door sport- en jongerenwerkers van SMWO en bewoners uit de buurt. Ook kan iedereen, van de allerjongste tot de oudste buurtbewoner, mee komen helpen om samen een buurtschilderij te maken. Voor de allerkleinsten is er een schets gemaakt die ingekleurd kan worden. De buurtschilderijen worden achteraf bij de Adenauerhof opgehangen zodat de hele buurt kan meegenieten. Geen zin om te schilderen? Kom dan gezellig langs voor koffie/thee of fris. Aanmelden vooraf is niet nodig en deelname aan de activiteit is gratis. Voor meer informatie over de activiteiten van het jongerenwerk, volg de Instagrampagina @jongerenwerkgoes.


Donderdag 23 juli

Informatieavond drie fietsnetwerken in Goes

19:30 | wijkcentrum de Spinne

Wil je meewerken aan een fietsvriendelijker en veiliger Goes? Kom dan naar de informatieavond van de Fietsersbond op 23 juli 19.30-21.30 uur in wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7 (kan ook vanuit thuis worden ‘bijgewoond’ via internetverbinding). Voor geïnteresseerde leden én niet leden houdt de Fietsersbond een informatiebijeenkomst over nut en noodzaak van het ontwerpen van drie zelfstandige fietsnetwerken in Goes, elk geschikt voor een specifieke doelgroep. De Fietsersbond heeft een Fietsvisie gemaakt waarin staat hoe Nederland in 2040 er nog veel fietsvriendelijker uit kan zien. Met name binnen de bebouwde kom zijn er steeds meer verschillende fietsgebruikers en fietsen waarvoor geschikte, veilige routes nodig zijn. Daarbij gelden enkele belangrijke uitgangspunten. Het urgentste en meteen het lastigste netwerk is dat voor kinderen, ouderen en mensen met een fysieke beperking. Op de bijeenkomst gaat Piet van der Linden van het landelijk bureau u tekst en uitleg geven. Deelname aan de avond verplicht u absoluut niet tot deelname aan de werkgroep. Aanmelden via www.fietsersbond.nl/3netwerkenGoes.


Zomerconcert Piet Hamelink

19:30 | Manhuistuin

Donderdag 23 juli van 19.30 tot 20.30 uur verzorgt Piet Hamelink het vierde concert in de reeks van vijf Zomerconcerten op het carillon vande Grote Kerk van Goes. De aanbevolen luisterplaats is de Manhuistuin.


Zaterdag 25 juli

Meet & Greet boek

13:30 | Koperen Tuin

Op zaterdag 25/07 zal auteur Ananda de Jager (geboren in Goes) met haar nieuwe boek 'Poems of Recovery' in de Koperen Tuin staan. U heeft hier de mogelijkheid om al uw vragen over het nieuwe boek te stellen en om uw eigen exemplaar te kopen en te laten signeren.


Start rondleidingen Mariakerk Nisse

13:30 | Mariakerk

De jaarlijks terugkerende rondleidingen door de Mariakerk in Nisse beginnen weer. Zaterdag 25 juli gaan de deuren weer open. Daarna is iedereen iedere zaterdag tot en met 12 september welkom. Onder deskundige leiding kunt u dan gratis kennis nemen van de prachtige fresco's, de dompe (de consistorieruimte, het orgelspel, de twaalf houten apostelen die de beeldenstorm hebben overleefd, de graven in de wandelkerk en alle andere zaken waarin de Mariakerk uniek is. Op genoemde zaterdagen is de kerk open van 13:30 tot 16:30 uur.


Zaterdag 1 augustus

Expositie ‘Kerken onder water’

12:00 | Gallery Maritime

Het dorp Colijnsplaat bleef, als door een wonder, gespaard van overstroming tijdens de Watersnood van 1953. Een wonder was het niet, het waren de bewoners zelf die met man en macht de overheersing van het water gedurende vele nachtelijke uren met lichaamskracht in toom wisten te houden. Met de serie “Kerken te Water – Het Zinkend Geloof” verbeeldt de maritieme kunstenares Winnifred Bastian niet zozeer een historische ramp, maar geeft zij de toeschouwer een kijkje in de toekomst. De reeks ‘Kerken te Water’ die Winnifred Bastian creëerde vertegenwoordigen niet alleen de Nederlands transformatie. In de serie zien we dat deze veranderingen een grensoverschrijdend karakter hebben. De expositie is te bezichtigen van 1 t/m 31 augustus, Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat. Open: dagelijks van 12.00-17.00 uur of na telefonisch afspraak 0622591452 of info@gallerymaritime.nl, www.maritime-art-design.nl