gezocht leerling hovenier. FOTO SQUAREFRUIT
gezocht leerling hovenier. FOTO SQUAREFRUIT Squarefruit

Sandee groen start MBO praktijkopleiding

GOES - Sandee groen start zijn eigen praktijkopleiding. In samenwerking met een partner wordt een volwaardige MBO opleiding (niveau 2 of 3) aangeboden tot medewerker hovenier en Vakbekwaam Hovenier met specialisatie Aanleg & onderhoud of specialisatie Tuintekenen. De opleiding biedt uitzicht op een erkend diploma. Leerlingen die na twee of drie jaar slagen, hebben een vaste baan bij de Sandee groen in het vooruitzicht.


Goed opgeleide hoveniers zijn niet makkelijk te vinden in Nederland. Daarom richt Sandee groen zich met de praktijkopleiding direct op nieuwe aanwas. In tegenstelling tot een standaard mbo opleiding, laat Sandee groen leerlingen direct kennismaken met de praktijk.

Tijdens de opleiding gaan de leerlingen vier dagen aan de slag als Hovenier onder begeleiding van een ervaren voorman of vakbekwaam hovenier bij Sandee groen. Eén dag in de week gaan de leerlingen naar school, hier volgen ze alle wettelijk verplichte vakken. Vanuit daar kunnen de leerlingen zich verder specialiseren binnen het bedrijf, bijvoorbeeld in aanleg of tuinontwerp.


Ontwikkelmogelijkheden

Voor Sandee groen is ontwikkeling en groei ontzettend belangrijk. Daarom bieden zij een breed aanbod aan mogelijkheden voor leerlingen, starters of ervaren vakmannen. Naast de MBO opleiding, bieden ze onder andere met de Sandee groen opleiding ook ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden voor nieuwe en bestaande medewerkers. Hierdoor wil Sandee groen iedereen – van leerling tot ervaren vakman, kansen bieden om te groeien, persoonlijk en vakinhoudelijk.

In augustus 2020 starten de eerste leerlingen met de praktijkopleiding aan de Sandee opleiding.[n]