Opplusregeling voor
woningaanpassing

HEINKENSZAND - Hoge opstapjes? Gladde vloeren? De Woon+++regeling van de gemeente Borsele helpt inwoners die hun huis willen aanpassen om er langer te kunnen blijven wonen.


Soms kunnen eenvoudige aanpassingen een huis al veiliger en comfortabeler maken, aldus de gemeente Borsele. ‘We willen inwoners helpen bij het realiseren van die aanpassingen. De Woon+++regeling is voor mensen van 55 jaar en ouder en mensen met een beperking.’ De regeling geldt voor inwoners van de gemeente Borsele die in een eigen huis of huurhuis wonen. Naast gratis advies stelt de gemeente ook een financiële bijdrage beschikbaar voor aanpassingen.


Adviseur

‘Wie zich voor de regeling aanmeldt bij Vrijwilligershuis Borsele krijgt een vrijwillig adviseur met een bouwkundige achtergrond op bezoek.’


Uitkering van maximale subsidie van 1000 euro


De vrijwilliger brengt vrijblijvend advies uit over het huis. ‘Wanneer de bewoner het advies opvolgt, komt de adviseur nogmaals op bezoek en controleert of de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd.’ In dat geval krijgt de bewoner maximaal 1000 euro subsidie uitgekeerd.


Aanmelden

Aanmelden voor een vrijblijvend adviesbezoek kan via het Vrijwilligershuis Borsele, tel. 0113-311999 of mail info@vrijwilligershuis.nl.[n]