De foto van het gezelschap.
De foto van het gezelschap. Foto: Gemeentearchief Goes

Een lunchroom in Goes

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?


VAN ONZE REDACTIE


Dit is een foto die we ontvingen van Tiemen van der Worp, vermoedelijk uit de nalatenschap van Bram, Marie en Jo Luteijn. We weten dat deze mensen een bakkerij met lunchroom hadden in de Lange Kerkstraat in Goes. De foto wordt gedateerd tussen 1907 en 1938. Maar waar is deze foto gemaakt? En zou het een voorloper zijn van de lunchroom?

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Jan van der Weele.


Hotel Tivoli

De vorige foto was van het voormalige Hotel Tivoli in Goes. Piet van Dijke schrijft dat dit op de hoek stond van de Frans den Hollanderlaan en Wulfaertstraat. Hij dateert de foto omstreeks de jaren ‘50 van de vorige eeuw. In Dagblad De Zeeuw van 18 september 1956 komen we een bericht tegen dat het hotel verkocht is aan het Agrarisch Sociaal Fonds (ASF) om verbouwd te worden tot kantoor waar de werknemers in de landbouw terecht konden voor uitkeringen. Een taak die nu door het UWV wordt uitgevoerd. In 1974 is het kantoor gesloten omdat het aantal werknemers in de landbouw minder werd. Daarna is het afgebroken voor de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg. Jan van der Weele stuurt nog een andere foto. Op de Facebook-pagina Zuid-Beveland Dronk staat meer informatie.[n]