Frank Plouvier in een van de appartementen in de watertoren.
Frank Plouvier in een van de appartementen in de watertoren. Foto: Bennie Krajenbrink

GOES - Je hebt gewone, bijzondere en unieke projecten. De drie appartementen in de watertoren in Goes vallen ongetwijfeld in die laatste categorie. “Zowel qua inrichting als uitzicht”, zegt makelaar Frank Plouvier van Faasse en Fermont.

Bijzondere huizen heeft hij in zijn jaren als makelaar vaak aan de man gebracht, maar de drie appartementen in de 63 meter hoge watertoren zijn van de buitencategorie. Paul Fermont verkocht het monument vorig jaar Breadstone BV, die besloot er naast de kantoren drie appartementen in te maken. Plouvier brengt deze aan de man. “Als je uit het raam kijkt en het is helder zie je Antwerpen liggen. En in het interieur is de kuip waarin het water vroeger zat, met het roest en klinknagels, duidelijk te ontwaren. Die elementen hebben we bewust behouden.”

De eerste twee appartementen zitten op derde en vierde etage. Het penthouse beschikt over de drie etages daarboven. De zevende verdieping is het karakteristieke torentje. Daar heb je 360 graden uitzicht. “Je kunt het gebruiken als kantoor, relaxruimte of als wijnbar.” Alle appartementen bereik je met de lift, uitstappen doe je in de hal van jouw huis. De drie huizen krijgen bovendien een tuin van honderd vierkante meter, beneden achter de toren. “Dit is mooi om te verkopen. Hierover kun je verhalen vertellen”, zegt Plouvier, die weet dat dit een nichemarkt is. “De doelgroep is niet erg groot, maar ik heb het onlangs laten zien aan mensen uit Utrecht. Zij willen weg uit de stad en zijn op zoek naar iets bijzonders. Dat is dit. Zulk soort mensen verwachten we voor deze woningen.” Het appartement op de derde verdieping is klaar, het tweede en het penthouse zijn dat later dit jaar. Meer: www.degoesewatertoren.nl.[n]