Tai chi voor iedereen in buurthuis De Pit

GOES - Tai chi is een sport die onder meer gebruikt wordt om de gezondheid te bevorderen. Het verbetert je kracht, conditie, coördinatie en flexibiliteit en het vermindert klachten die met pijn en stijfheid te maken hebben.


Maar daarnaast geeft het ook innerlijke rust, slapen de meeste mensen er beter van en verlaagt het ook nog eens je bloeddruk als je het regelmatig doet. Maar buiten dat het gezond is, is het vooral erg leuk!
Tai chi bestaat uit series bewegingen die je, net als in een sportles, achter elkaar uitvoert, al zijn het bewegingen die in het begin misschien wat onwennig zijn. Dat tai chi zweverig zou zijn, is een misverstand. De sport is oorspronkelijk zelfs een Oosterse vechtsport, al zie je dat op het eerste gezicht niet meer. Tai chi is geschikt voor iedereen. Mannen, vrouwen, lenig, stijf, gezond, ziek: tai chi wordt door iedereen op het eigen niveau beoefend, dus iedereen kan meedoen. Wie niet de hele les kan staan, kan zelfs zittend meedoen. De lessen worden vanaf 2 september gegeven op woensdagen van 9.45 tot 10.45 uur in buurthuis De Pit, Appelstraat 2A in Goes.


Contact
Omdat deze les wordt gegeven in het kader van het BlijFit-programma van Allévo, is het bedoeld voor 55-plussers.
Ben je jonger dan 55, neem dan even contact op. Doe dat ook als je wel mee wilt doen, maar niet op woensdagochtend kunt.
Er zijn meer mogelijkheden. De lessen worden gegeven door Anouschka Voskuijl, Rijkserkend Leraar Martial Arts / Tai Chi, gecertificeerd via het NOC/NSF en aangesloten als leraar bij de STN (Stichting Taijiquan Nederland); info: via telefoon of WhatsApp: 06-26270465.[n]