Marktplein in het Ambachtscentrum. FOTO: GERARD VAN DAMME
Marktplein in het Ambachtscentrum. FOTO: GERARD VAN DAMME Gerard van Damme

Ambachtscentrum in Goes weer open

GOES - Afgelopen zaterdag heeft het bestuur van het ambachtscentrum met de atelierhouders, in een gezamenlijke vergadering, besloten om woensdag 2 september om 13.00 uur weer haar deuren te openen voor publiek.


Na de heropening in februari is het centrum in het Hollandse Hoevegebied in Goes slechts drie weken geopend geweest. In de zomermaanden waren alleen het glasatelier en de kaarsenmakerij enkele keren open op verzoek. Er werden verder enkele workshops gegeven met 6 tot 8 deelnemers, dit in verband met de RIVM normen.


In het centrum zijn verder een schildersatelier, handwerken, fotografie, hoedenmaakster, edelstenen en mineralen, weven, een oude wagen museum, een smederij en een timmerwerkplaats. Twee ateliers zijn momenteel niet bemand, daar zoeken ze nog enkele gegadigden voor. Het centrum is normaal het hele jaar door geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur. In de schoolvakanties op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdagmiddag. Er wordt nu wel volgens de RIVM normen gewerkt, wanneer de bezoekers zich niet aan deze normen houden, dan is het bestuur genoodzaakt om het centrum weer te sluiten.

Het sfeervolle marktplein in het Ambachtscentrum is tevens te huur voor bruiloften, feestjes, vergaderingen en partijen, normaal voor maximaal 100 personen (in coronatijd voor max 60). Dit om wat inkomsten te kunnen genereren na een lange periode van verplichte sluiting. Meer informatie kunnen geïnteresseerden vinden op de site: www.ambachtscentrumgoes.nl[n]