De Stoomtrein Goes-Borsele won vorig jaar. FOTO SGB
De Stoomtrein Goes-Borsele won vorig jaar. FOTO SGB Foto: SGB

ANWB Fonds geeft 10.000 euro aan mooiste project

GOES - Het ANWB Fonds is op zoek naar het mooiste maatschappelijke project van Zeeland. Hiervoor stelt het fonds 10.000 euro beschikbaar.

VAN ONZE REDACTIE

Initiatiefnemers van projecten kunnen zich aanmelden via
www.anwb.nl/anwbfondshelpt. De actie wordt in iedere provincie gevoerd. In Zeeland ging vorig jaar stichting Stoomtrein Goes-Borsele er met de winst vandoor. 'Het geld is gebruikt om een buitentrap te bouwen rondom het seinhuis op het museumterrein van de stichting', vertelt projectaanvrager Edwin Schipper. 'We waren heel blij met de prijs. Er staan vooroorlogse treinen tentoongesteld en het cultureel erfgoed van Nederland is zo voor iedereen opengesteld.'

Samenleving
Het ANWB Fonds steunt maatschappelijke projecten die burgers in hun eigen buurt zijn gestart of willen opzetten en waarvoor geld nodig is. 'De initiatieven moeten een blijvende waarde hebben en een bijdrage leveren aan de samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd, waaronder het toegankelijk maken van locaties voor mensen met een beperking', laat het fonds weten.

Verplaatst
Door het coronavirus is de verkiezing dit jaar verplaatst naar het najaar. 'We wilden het project toch laten doorgaan. Vooral nu. We vinden het belangrijk om mensen die zich inzetten voor de samenleving te blijven helpen, juist nu het leven voor veel groepen moeilijker is geworden. Want deze mensen helpen niet alleen, ze inspireren ook anderen weer', aldus projectmanager Sanne van den Rotten van het ANWB Fonds. Het concept is daarom iets aangepast. Dit jaar honoreert het ANWB Fonds ook projecten voor het ‘corona-proof’ maken van bijvoorbeeld musea en voertuigen, zodat Nederland er op een veilige manier opuit kan blijven gaan.

Aanmelden
Inschrijven om in aanmerking te komen voor de toekenning van de prijs kan tot 6 oktober. Iedereen in Nederland kan vervolgens via de website van 26 oktober tot en met 23 november stemmen op het mooiste project. Dan blijft er een top drie per provincie over. Hieruit kiest de ANWB Adviescommissie voor iedere provincie een winnaar. In januari 2021 vindt de prijsuitreiking plaats.[n]