Ruud de Baar, voorzitter van DwO'15
Ruud de Baar, voorzitter van DwO'15 Foto: Coby Weijers

OVEZANDE - Zolang het lekker weer is, is het betrekkelijk eenvoudig voor spelers en toeschouwers van DwO’15 om de RIVM-richtlijnen na te leven, maar voorzitter Ruud de Baar weet niet hoe het moet als het straks kouder en natter wordt.

Dat zegt hij na de eerste paar zaterdagen met wedstrijden. “Op een normale zaterdag heb je alleen al zo’n negentig sporters rondlopen. Zij passen al niet in de kantine als je je aan de regels houdt. We zijn nu aan het kijken of we een tent kunnen neerzetten. Dan hebben meer mensen een dak boven hun hoofd.”

De voorzitter van de fusieclub uit Driewegen en Ovezande heeft zin om weer te beginnen. “Vorig jaar begonnen we slecht, maar na verloop van tijd begon het te draaien. We zaten in een positieve flow toen alles stopte in maart”, zegt Ruud de Baar. “Het was opeens stil. En als er geen wedstrijden zijn, merk je dat de betrokkenheid van de mensen daalt.” Hij denkt dat de coronacrisis invloed heeft op het trouwe vrijwilligerskorps van DwO’15. “We merken dat sommige mensen er tegenop zien om naar het park te komen. Ons vrijwilligersbeleid heeft zeker opnieuw aandacht nodig.” Het vlaggenschip van DwO'15 heeft met Rini Verwest een nieuwe trainer. "Hij heeft zelf contact opgenomen. Er waren nog een paar trainers die wilden komen, maar over Rini waren we allemaal enthousiast. Dat we konden kiezen, is een luxe. Vroeger stonden Volharding en SVD steevast onderaan de rechterrijtjes. Dan staan de trainers niet in de rij.”[n]