De brandweer in Goes krijgt waarschijnlijk een extra post bij het Tiendenplen.
De brandweer in Goes krijgt waarschijnlijk een extra post bij het Tiendenplen. Foto: Bennie Krajenbrink

'Nieuwe brandweerpost komt bij Tiendeplein'

GOES - Als het aan het college van burgemeester en wethouders in Goes ligt komt de extra brandweerpost bij het Tiendenplein, tussen restaurant Nian Hao en Gebroeders Weststrate.

Nadat de gemeenteraad eind vorig jaar zei dat ze de post liever niet in de Troelstralaan zag, waar deze nu tijdelijk zit, zijn het college en de Veiligheidsregio Zeeland alle locaties opnieuw gaan bekijken. Het stuk grond aan de ‘s-Heer Hendrikskinderendijk komt als beste naar boven. “Deze scoort beter dan de andere mogelijkheden”, zegt burgemeester Margo Mulder. Er zitten nog wel haken en ogen aan, want de grond is niet van de gemeente en alle procedures moeten nog worden doorlopen. Het college had in eerste instantie bezwaar tegen de plek, omdat deze deel uitmaakt van de hoofdgroenstructuur. "Het is moeilijk om dit te compenseren.”

Mulder zegt dat het meespeelt dat de post volgens de veiligheidsregio op termijn een dagdienstkazerne zou kunnen worden. “Bovendien scoort deze plek op punten als dekking en uitruktijden het beste. Het is een gunstige plek, maar de Troelstralaan is een goede tweede.”[n]