Woensdag 9 september

Expositie in Gallerymaritime tot 31 oktober

12:00 | Gallery Maritime

Gallerymaritime Colijnsplaat exposeert van 5 september t/m 31 oktober: expositie ‘echt zeeuws met een groet van ver’ maritiem werk van twee Zeeuwse beeldende kunstenaars.Yolanda Roosen: haar meest geliefde leraar is de natuur. Ze groeide op in een gebied met bossen, vennen en heide. De kwetsbare natuur kreeg een vaste plek in haar artistiek beeldmerk. Ze visualiseert dat o.a. in de schaal waarin vissen voorzichtig lijken neergevlijd en als het ware worden behoed voor indringers, door de life-line die ervoor zorgt dat de vissen op de juiste koers blijven.Els Burgers: werkte vanaf de komst van de galerie naar Zeeland, aan haar (inter-) nationale naam en faam met maritieme verbeelding. Deze keer exposeert Els werken in pastel en olieverf. In pastel creëert zij, bijna boetserend in pigment poeder, verstilde beelden. In haar huidige handschrift lees je haar fascinatie voor de Aziatische kunst en cultuur. En met het, tot in de finesse weergeven van een assimilatie tussen Oost en West blaast zij, met een vleugje fascinatie voor het exotische, op subtiele wijze de Zeeuwse traditie nieuw leven in.Openingstijden elke dag van 12.00-17.00 uurBezoeken Gallerymaritime Colijnsplaat kan iedereen, met inachtneming van de RIVM-voorschriften, Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat. 0622591452.


Zaterdag 12 september

Rommelroute Ovezande

10:00 |

Tijdens de rommelroute bieden bewoners hun tweedehands spullen vanuit hun tuin, huis of garage aan om te verkopen. Aanmelden is wel verplicht. Meer dan 35 mensen toonden interesse om de inhoud van hun zolder of schuur aan de bezoekers aan te bieden en uiteindelijk werd besloten om de Rommelroute op zaterdag 12 september van 10.00-16.00 uur te laten plaats vinden. Een slinger van kraampjes zal geïnteresseerden in staat stellen om te snuffelen in het aanbod en weer eens een praatje te maken met de bewoners die hun spullen te koop aanbieden. Vanzelfsprekend zijn er regels die in acht genomen moeten worden en het is geen Klomppop of Zomerfair, maar Ovezande komt weer langzaam tot leven. Nadere informatie bij kreahoek@zeelandnet.nl

Pop-up in Goes

12:00 | Ineke Otte

Pop-up shop van Ineke in Goes nog open t/m 12 september. Omdat het er zo prachtig uitziet in mijn 20 meter lange shop, blijf ik er nog 1 week. Zaterdag 12 september is de laatste dag. Er zijn veel complimenten voor mijn ontwerpen, men wordt er blij van en ik ook. Dinsdag t/m zaterdag t/m 12 september tussen 12-16 uur en maandag na 14 uur.Er is genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te houden, er wordt op gelet. Laat je verrassen door alle sieraden, shirts, sjaals, 3D en designs.