Afbeelding
Lezersoto: Johan Dekker

GOES - Bij de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) zaten ze even met de handen in het haar toen de coronacrisis uitbrak, maar al snel keken ze naar wat er wel kon. En dat blijven ze doen.

Toen de SGB na het voorseizoen weer mocht gaan rijden, kwam ze met zogenaamde privécoupés. Huishoudens konden samen in één coupé van Goes naar de Zak van Zuid-Beveland. Het idee sloeg aan. “Hierdoor is het nog een redelijk hoogseizoen geweest”, zegt Reinier Zondervan. “De meeste mensen vonden het leuk. Een eigen coupé heeft een bepaalde chicheid en voor velen voelde het veilig. Alleen in de warme weken zaten we niet vol. Vanwege de maatregelen waren er geen pieken, maar ook geen echte dalen.”

De stoomtrein rijdt tot eind oktober. Om extra inkomsten te genereren rijden er meer treinen in de herfstvakantie en komt de SGB met iets nieuws. De populaire Halloweenexpress en kinderdoedagen zijn nu niet mogelijk. In de plaats hiervan komen er mosselritten op 19 en 26 september. Bezoekers rijden met de trein naar Hoedekenskerke waar in De Buffer een mosselmaaltijd wacht. Wie geen mosselen lust, is ook van harte welkom. Er zijn alternatieve maaltijden. “Zo ga je in stijl naar je maaltijd. We mogen weer rijden met de trein en eten in een restaurant. Dit idee is dus werkbaar. We hebben het bovendien al vaker over avondritten gehad. Nu doen we het.” Kaarten voor de mosselritten zijn te koop via www.destoomtrein.nl.[n]