Woensdag 16 september

Expositie Peter van Berkel in Galerie Goese Kade

13:30 | Galerie Goese Kade

Kunstschilder Peter van Berkel exposeert vanaf 15 september een maand in Galerie Goese Kade. Van huis- en reclameschilder naar uiteindelijk kunstschilder met zijn broer Jan als leermeester, die ook liefst buiten schilderde. Peter woont vanaf zijn 18e in Zeeland. Eerst in Wemeldinge wat toen een echt kunstenaarsdorp was. Daarna in Goes met een galerie/atelier dichtbij de Goese Kade. Inmiddels werden het Franse landschap en de Franse impressionisten ontdekt. In 1996 naar ’s Heer Arendskerke en toen veel Zeeuwse landschappen geschilderd. Rond 2006 tijdelijk in Wolphaartsdijk, waarna Vlissingen, Middelburg en nu Kapelle volgden. Zijn meestal grote werken zijn kleurrijk, impressionistisch en met overtuigde streken in dikke lagen. Zijn plezier in het schilderen spat haast van het doek. Zie www.goesekade.nl voor meer informatie over alle exposanten en de galerie zelf. Openingstijden dinsdag t/m zaterdag 13.30-16.30 u. Entree gratis. Adres: Grote Kade 2, Goes.


Expositie Frederique Repko

10:00 | Galerie 't Kunstuus

Tot en met 19 september exposeert Frederique Repko haar gouaches en keramiek in galerie 't Kunstuus in Heinkeszand. Frederique Repko woont in Vlissingen. Ze heeft een opleiding gevolgd aan de Academie voor Schone Kunsten in het Belgische Eeklo. In vijf jaar tijd behaalde ze haar diploma voor schilder- en tekenkunst. Na nog eens twee jaar behaalde ze met succes haar finaliteit. Vervolgens heeft ze haar diploma voor monumentale sierkunst (afdeling grafiek) behaald. In 1984 kreeg ze voor een van haar olieverfschilderijen een eerste prijs uitgereikt. Ze maakt al jaren voornamelijk gouaches. Daarnaast maakt ze sinds enkele jaren ook keramiek.


Kunstuitleen de Bevelanden exposeert zeefdrukken van Arjan Elenbaas tot 10 oktober 2020.

10:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

Arjan Elenbaas (1982, Middelburg) tekenaar en zeefdrukker, woont en werkt in Rotterdam. Zijn dagelijkse omgeving in Rotterdam is de grote inspiratiebron voor zijn werk. Heel gewone taferelen in een heel eigen kleurenpalet. Arjan deed de opleiding Grafisch Lyceum in Rotterdam, daarna de kunstacademie St. Joost in Breda. Als eerste was Arjan vooral tekenaar en in 2013 besloot hij een cursus zeefdrukken te gaan volgen. Dat pakte hem direct en heeft hem niet meer losgelaten zodat hij zich de afgelopen 7 jaar intensief bezig heeft gehouden met het hele proces van handmatig zeefdrukken. De expositie is daar het resultaat van. Arjan is zelf op zaterdag 26 september en 10 oktober aanwezig. Voor onze regulier openingstijden zie: www.kunstingoes.nl. Volg de bewegwijzering in de Westwal 45.


Donderdag 17 september

Start kamermuziekseizoen

15:00 | De Mythe

De Stichting Kamermuziek Zeeland opent op 17 september het kamermuziekseizoen in Goes met een Pianoconcert door bekende Russische pianist Slava Poprugin in de Mythe in Goes. Hij zal werken van Mozart en Chopin brengen. Het is een experiment waarbij het concert niet op de gebruikelijke zondagmiddag maar op de donderdag middag plaats vindt. De Russische top pianist Slava Poprugin (geboren in 1973) vertegenwoordigt een andere en unieke benadering van hoe het klassieke muziekrepertoire aan het publiek wordt gebracht. Zijn uitvoeringen, zij het thematische recitals, kamermuziek of het spelen met orkesten, zijn altijd provocerend en toch vol gevoel en oprechtheid. Het publiek wordt meegenomen met het verhaal en beleeft het van het eerste tot het laatste moment. Slava's manier om met het publiek te communiceren, maakte hem op veel podia over de hele wereld een gewilde muzikant.


Vrijdag 18 september

Speelgoed- en kinderkledingbeurs

12:00 | De Korenbeurs

Op 18 september van 12.00 tot 20.00 uur en op 19 september van 9.30 tot 11.30 uur wordt er weer een kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden in ‘s-Heerenhoek. Ditmaal in de Korenbeurs, Herenstraat 17. Bezoekers kunnen volledig coranaproof shoppen. Gratis entree. Toegangsbewijzen zijn gratis te bestellen via Eventbrite. De link naar de pagina staat op de Facebookpagina van Kinderkledingbeurs Zuid-Beveland


Zaterdag 19 september

Garagesale wijk Noordhoek Goes

9:35 |

“Het is het eerste lustrum en daar zijn we trots op dat er ook dit jaar, met de coronamaatregelen goed in ons achterhoofd te houden, traditioneel op de derde zaterdag in september in wijk Noordhoek te Goes, de groenste wijk van de gemeente, wederom een garagesale wordt gehouden en wel op zaterdag 19 september van 10.00 tot 15.00 uur”, vertelt werkgroep PR man Danny Moens vol trots. Al wandelend door de wijk vindt u dan ook overal deelnemers, die duidelijk te herkennen zijn aan hun affiche voor het raam. Dit jaar zal er geen centraal punt worden ingericht en is er dus ook geen vrijwillige bijdrage mogelijk voor een goed doel. We zullen ook als werkgroep onze verantwoording moeten nemen. Wel zullen we onze gastvrijheid naar de bezoekers toe tonen door er wel een tafel met plattegronden neer te leggen. Vanaf donderdag 17 september zullen we via www.wijzijngoes.nl (en ga dan bovenaan naar wijken en daarna naar Noordhoek) melding doen of er definitief toestemming is gegeven door de gemeente Goes.


Alternatieve veteranendag

11:30 | Bevrijdingsmuseum Zeeland

De alternatieve veteranendag vindt zaterdag plaats in het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. Aanvang 11.30 uur. Vanwege het coronavirus zijn er maatregelen genomen. Er is geen officiële ceremonie. Het accent ligt op elkaar ontmoeten, gezelligheid en het bezoeken van het museum. Er is een uitgebreide lunch voorzien. Opgegeven kan via www.zeeuwseveteranendag.org. Mocht de dag alsnog niet doorgaan, dan krijgen mensen hun geld terug. Er is een maximum aantal bezoekers. Het is een alternatieve dag. De reguliere veteranendag kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. “Wij willen op deze manier toch een mogelijkheid bieden om de onderlinge banden aan te halen en te versterken.”


Concert ZVE in de Maria Magdalenakerk

19:00 | Grote of Maria Magdalenakerk

Na een maandenlange stilte wil het Zeeuws Vocaal Ensemble weer heel graag van zich laten horen! Wij hebben het samen zingen met ons koor lange tijd moeten missen. Nu gaan we voor het eerst weer een concert geven, uiteraard volgens de officieel geldende richtlijnen. Zaterdag 19 september hopen wij u te verrassen met een prachtig programma, getiteld O magnum mysterium. Zo zullen we het ontroerend mooie Miserere van Allegri laten klinken. Daarnaast zingen we het Magnificat van Arvo Pärt, de klaagliederen van Thomas Tallis, en muziek van De Victoria, Lauridsen en Purcell. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van deze muziek, en de aanbevelingen van het RIVM te kunnen opvolgen, zullen we dit concert twee keer uitvoeren, zowel om 19.00 uur als om 21.00 uur, zonder pauze. Het concert zal worden gegeven in de RK-Maria Magdalenakerk in Goes. Het koor staat onder leiding van Patrick van der Linden. Wilt u dit concert bijwonen, bestel dan uw kaarten via de website van het Zeeuws Vocaal Ensemble. Let op: aan de kerk mogen wij geen kaarten verkopen.


Maandag 21 september

Wereld Alzheimerdag

18:45 | wijkcentrum de Spinne

In deze lastige en vreemde tijd zijn wij verheugd dat we op 21 september de bezoekers van het Alzheimercafe weer kunnen verwelkomen in Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7 in Goes. Inloop: 18.45 uur, 19.15 uur Film De Liefhebbers. Drama van Anna van der Heide. De onderlinge relaties van de vier volwassen kinderen van de familie Liefbehher komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar en met zichzelf aan moeten gaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen. Van te voren aanmelden is verplicht via acbevelanden@gmail.com. De avond eindigt om 21.45 uur.