Afbeelding
Foto: Coby Weijers

GOES - Wonen is een belangrijk punt voor Nieuw Goes. Vincent Mareels wil dat jongeren ‘betaalbaar en bereikbaar’ kunnen wonen in Goes.

De fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad van Goes weet waarover hij praat. “In 2018 ben ik zelf verhuisd. Toen was het al moeilijk om een goedkope woning te vinden. Nu is dat met de stijgende huizenprijzen bijna helemaal niet meer te doen”, vertelt hij. “Ik hoor dat van veel mensen in onze gemeente.”

Beginners op de woningmarkt zijn volgens hem vooral aangewezen op oude woningen waar het nodige aan moet gebeuren. “Je moet dan goed opletten op wat je koopt en het opknappen van zo'n woning kost veel geld en energie. Dat is zeker niet ideaal.”        

Mareels is blij dat Goes een starterslening heeft die jongeren in financieel opzicht op weg helpt en is enthousiast over het voorstel de overdrachtsbelasting voor beginners af te schaffen, maar zegt dat de problemen daarmee niet zijn verdwenen. “Het is leuk dat je een lening kunt afsluiten, maar er zijn gewoon te weinig betaalbare woningen in de gemeente. Wij vinden dat er in elke nieuwbouwwijk ook woningen voor starters moeten zijn. Daarover kun je afspraken maken met ontwikkelaars. Een plan om tiny houses te bouwen is een creatieve oplossing. Daarvan mogen er best meer komen. Je moet echt out of the box denken om dit probleem op te lossen.”[n]