Vrijwilligers conservering
merklappen gezocht

GOES - Het Historisch Museum De Bevelanden is op zoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met textiel, handwerken en merklappen. Merklappen zijn al 20 jaar een belangrijk onderdeel van onze collectie. De werkzaamheden bestaan uit het eenmaal per week, in een team, werken aan het conserveren en opnaaien van museale merklappen.


Samen met andere vrijwilligers leer je hoe je op verantwoorde museale wijze de merklappen conserveert. Dit houdt in het zorgvuldig uitlijsten (van schenkingen), schoonmaken en opnaaien van de merklappen.


Interesse
Daarnaast zoeken wij ook mensen die het leuk vinden om de merklappen in detail te gaan beschrijven. Het gaat dan om het beschrijven van de gebruikte materialen, technieken, afgebeelde symboliek en soms genealogisch onderzoek naar de maaksters van de merklappen.
Bent u geïnteresseerd in textiel en/of borduren? Wilt u meer leren over antieke merklappen? Dan zijn wij naar u op zoek.
U komt in een fijn team van betrokken vrijwilligers en medewerkers, die veel ervaring hebben. Van hen leert u alles wat u moet weten over het conserveren en beschrijven van merklappen. Nadere toelichting en bijzonderheden vertellen wij u graag in een persoonlijk gesprek.
Geïnteresseerd?
Stuurt u dan een korte motivatie naar bedrijfsvoering@hmdb.nl t.a.v. S. Vahlenkamp, directeur van het Historisch Museum De Bevelanden in Goes.
Voor vragen en inlichtingen kunt u bij haar terecht via bovengenoemd mailadres of via telefoon 0113-228883.[n]