Herdenking beschieting en bevrijding Hoedekenskerke

HOEDEKENSKERKE - Op zondag 25 oktober om 11.00 uur is daar een korte herdenking.


Ook de kerkdienst van de Protestantse Gemeente staat die morgen in het teken van herdenken. Het thema is “Herdenken in Vrijheid”. In de dienst is ds H. de Bie voorganger. De dienst begint om 10.00 uur.

We conformeren ons aan de regelgeving in verband met het coronavirus. Er is slechts plaats voor 30 personen. Wilt u aanwezig zijn dan moet u zich vooraf opgeven via email: gev@hotmail.nl of de telefoon: 0113-639286.


Aandacht

In de dienst schenken we ook in het kort aandacht aan Marinus Paauwe en Janna Oele-Nieuwenhuijse, beiden zijn omgekomen op 26 oktober 1944, de eerste dag van de beschietingen.

Burgemeester Gerben Dijksterhuis zal het woord voeren en namens de Gemeente Borsele een krans bij het monument leggen.

In verband met de nieuwste corona regels heeft het gemeente bestuur van Borsele gevraagd aan de Veiligheidsregio of de herdenking buiten mag plaats vinden. Op het moment dat deze kopij ingeleverd moest worden was dit nog niet bekend. Als hierover negatief beslist wordt, zal de herdenking in de kerk plaats vinden aansluitend aan de kerkdienst. De krans en de bloemen worden daarna gelegd. Ieder die dat wenst kan dan bij het naar huis gaan langs de graven lopen.


Online

De herdenkingsdienst in de kerk kunt u ook online volgen op www.kerkdienstgemist.nl Op de site zal later een link geplaatst worden om via You Tube de herdenking te bekijken.[n]