Een selfie van winkelmedewerker Michelle. Op de achtergrond staan André Wien (rechts) en Rick Lambregts van de speelgoedbank.
Een selfie van winkelmedewerker Michelle. Op de achtergrond staan André Wien (rechts) en Rick Lambregts van de speelgoedbank. Foto: Boerderijwinkel Buijsrogge

Speelgoedactie levert 22 volle kisten op

GOES - De speelgoedactie van Boerderijwinkel Buijsrogge heeft maar liefst 22 kisten vol speelgoed opgeleverd.

De kisten zijn bestemd voor de Speelgoedbank Zeeland, die het uitdeelt aan kinderen die in armoede opgroeien. "Het was anders dit jaar”, zegt winkelmedewerker Elske Robbeson. "Je kon niet even langskomen, maar moest reserveren. Bovendien moest iedereen mondkapjes dragen. We wilden het veilig houden.”

Ondanks alle maatregelen kwamen veel mensen speelgoed brengen. "Je weet hoeveel mensen zich hebben opgegeven, maar niet hoeveel ze meebrengen”, zegt Robbeson's collega Janneke Nonnekes. "Wat is er veel mooi speelgoed gebracht. Een man kwam zelfs een poppenkast brengen, die hij jaren geleden zelf heeft gemaakt. Ook deze krijgt een mooie bestemming.”

Winkelmedewerker Michelle Ramdham was overdonderd door de belangstelling. “Het was een superleuke dag.”

Het bouwbedrijf Van de Linde uit Goes brengt de kisten kosteloos met een vrachtwagen naar de speelgoedbank in Middelburg.[n]