Afbeelding
Foto: Coby Weijers

GOES - In de slagerij van Cees Mol loopt het al maanden, misschien al wel jaren als een trein. “In elk land waar het economisch goed gaat, is er meer behoefte aan vlees.”

De coronacrisis doet daar niets aan af. Het tegendeel is eerder waar. “Nu alle cafés en restaurants helaas weer dicht zijn, zijn mensen op zoek naar geluksmomentjes. Dat merken wij vooral in de weekends. Ze komen dan naar hier om een goed stuk vlees te kopen, een mooie of een picanha.” Vaak leggen ze deze stukken op de barbecue. “Er zijn mensen die dat de hele winter door doen. Dat is ook iets wat is veranderd ten opzichte van vroeger.” Mol kent ook mannen die het zogenaamde carnivoor-dieet volgen, een dieet dat is komen overwaaien uit Amerika. “Zij eten alleen maar vlees en halen daar hun vitaminen en mineralen uit. Ze krijgen geen koolhydraten binnen. Ik ken iemand die zich er ontzettend fit bij voelt.”

Mol vindt het vooral belangrijk dat mensen weten waar hun eten vandaan komt. “Een slager kan je dat vertellen. Wij weten waar ons biefstukje vandaan komt en als het niet goed is, leggen we het niet in onze winkel. Dat is in een supermarkt anders. Wij zijn de experts en kunnen het verhaal over onze producten vertellen.”

Hij merkt dat klanten dat waarderen. “Zij horen dat in kookprogramma’s of lezen het ergens en komen naar ons toe. Ik vind het vervelend om te zeggen nu andere bedrijven het moeilijk hebben, maar wij hebben echt de wind mee.”[n]