Het inspiratieboekje
Het inspiratieboekje Ad Schenk

Maria, die de knopen ontwart

OVEZANDE - ‘Vitaminen voor de ziel, aangereikt door paus Franciscus’: vicaris Paul Verbeek schreef dit inspiratieboekje. Drie devoties doen hem spiritueel goed en kunnen ook ons inspireren.


De eerste is zijn grote devotie tot Maria die de knopen ontwart.

In de viering van zaterdag 7 november 19.00 uur gaat vicaris Paul Verbeek voor in de RK-kerk in Ovezande en verzorgt tijdens de viering een lezing over Maria die de knopen ontwart.


Knopen

In de viering worden de aanwezigen uitgenodigd om met het ontvangen lint naar de beeltenis van Maria te gaan. In het lint legt men knopen voor zaken of situaties waarmee men in de knoop zit. Tijdens een Marialied worden de linten bij haar afbeelding neergelegd als een soort bede voor Maria. Haar hulp wordt ingeroepen om de knopen te ontwarren.


Aanmelden

Een kleine afvaardiging van koor Oal In verzorgt de muziek.

In verband met het maximaal aantal toegelaten mensen van 30 is de ruimte zeer beperkt.

Eventueel aanmelden kan via rk.ovezande@zeelandnet.nl.


Boekje bestellen

Het is ook mogelijk om via hetzelfde e-mailadres het boekje met de 3 inspiraties te bestellen: Maria die de knopen ontwart, de slapende Jozef en borstkruis De Goede Herder.

Een prachtig inspiratieboekje met tekst en uitleg, met gebedjes en een enkel lied. Het boekje kost slecht 2 euro per stuk.

In de directe omgeving kan het boekje worden thuis bezorgd.[n]