Een beeld van de Vietnam-demonstratie in Goes.
Een beeld van de Vietnam-demonstratie in Goes. Foto: Gemeentearchief Goes

Wie demonstreerde mee tegen oorlog in Vietnam?

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE


Deze foto hangt tot en met eind november op de expositie in het Stadskantoor Goes over vijftig jaar gemeentelijke herindeling. Het is een beeld van een Vietnam-demonstratie in de jaren ‘60 in Goes. Maar waar is dit nu precies? En wie heeft daar herinneringen aan?

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Els Koorstra.


Carillonklokken

De vorige foto was van het verwijderen van de carillonklokken van het stadhuis in 1943. Rien Passieux heeft het zien gebeuren. Els Koorstra, Janny de Kunder en Johan Boogaard melden dat alle in beslag genomen klokken via Leerdam met een schip over het IJsselmeer werden afgevoerd. Daar is het schip gezonken.

Na de oorlog is het schip gelicht en zijn de klokken aan de rechtmatige eigenaren teruggegeven.[n]