Marcel Schouwenaar
Marcel Schouwenaar Foto: Bennie Krajenbrink

GOES - Marcel Schouwenaar, alias Prins Kees van Hanzehat, en zijn Artihanzen houden voorzichtig rekening met een jaar zonder carnaval. "Het is een risico dat je een jaar overslaat."

Het carnavalsfeest van Arti in Goes concentreert zich al jaren in Café Baarends aan de Voorstad. Normaal vindt daar ook het feestje op de elfde van de elfde plaats. "Er staan drie biljarttafels waarop we drie verschillende motto's leggen. We kiezen er dan eentje uit. Het is altijd een gezellig feestje, met de vaste kern carnavalsvierders", zegt Schouwenaar voor wie het zijn negende jaar carnaval als prins is. "Maar of we iets kunnen doen is de vraag. In december hakken we de knoop definitief door, maar zoals het er nu uitziet verwachten we niet dat het kan."

Voor Schouwenaar en de anderen is het een tegenvaller. "Het valt tegen, want we zijn er normaal maanden mee bezig en vinden het ontzettend leuk. In november heb ik altijd een weekje vrij om alles goed neer te zetten en rond carnaval heb ik natuurlijk vakantie. Die vakantie gaat gewoon door", lacht hij. Het lijkt er op dat het een rustige krokusvakantie wordt. "We kunnen wellicht iets doen op de scholen, onder strikte voorwaarden, maar dat is afwachten. Je kunt er heel weinig van zeggen." Schouwenaar hoopt dat het geen blijvende gevolgen heeft. "Het is een risico. We zijn al geen grote vereniging, doen veel zelf en hebben het best lastig. Het is afwachten wat onze leden doen nu je een jaartje moet overslaan."[n]