Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

LEWEDORP - Voor Wim de Kok (links) zat er een bijzonder carnavalsfeest aan te komen, want hij is 33 jaar betrokken bij De Kraaiepikkers. “Het is jammer, maar een groot feest lijkt er niet in te zitten.”

De voormalig Prins Carnaval en huidige voorzitter van de carnavalsvereniging in Lewedorp is realistisch. De drie verenigingen in de Zak van Zuid-Beveland hebben eerder al besloten de optochten in februari te schrappen. Over de rest van het feest is De Kok ook niet erg hoopvol, al passeren tijdens de vergaderingen van De Kraaiepikkers alle mogelijkheden de revue. “Het is koffiedik kijken, maar het wordt moeilijk. Dit is een klap voor onze en andere clubs, al snappen de mensen het wel.”

De elfde van de elfde is elk jaar een belangrijke datum voor De Kraaiepikkers. Op een grote feestavond worden het motto en onder anderen de jeugdprins, -prinses en -nar bekend gemaakt. “En dat zal je net zien. Waar we een paar jaar geleden langs de scholen moesten om kandidaten te zoeken hadden we nu hartstikke veel kinderen.”

De feestavond kan vanwege het coronavirus natuurlijk niet doorgaan. De Kraaiepikkers willen digitaal wel iets doen, maar groots pakken ze niet uit. “Het lijkt een verloren jaar. Onze vereniging kan dat makkelijk aan, maar het is zaak iedereen binnenboord te houden. Stel dat je bouwers hebt die zo’n jaartje rust wel lekker vinden. Wat dan? Het zou jammer zijn als het blijvende gevolgen heeft.”[n]