Voorzitter Bernard Franse van HSV De Bevelanden bij de steiger.
Voorzitter Bernard Franse van HSV De Bevelanden bij de steiger. Foto: Bennie Krajenbrink

Visvereniging wil steiger voor mindervaliden opknappen

HEINKENSZAND - Hengelsportvereniging De Bevelanden wil de steiger voor mindervaliden aan Stelleplas opknappen en weer toegankelijk maken. Ze hoopt op een flinke bijdrage uit het ANWB Fonds, maar daar zijn stemmen voor nodig.

DOOR EUGÈNE DE KOK


De steigers langs de plas, die al decennia worden beheerd door HSV De Bevelanden, liepen vorig jaar schade op door een te hoge waterstand. “We weten niet hoe dat is gebeurd, maar het hout is er flink door aangetast. Een deel van de steigers is gaan rotten”, zegt secretaris Petra de Nood.

De reguliere steigers zijn tijdelijk verstevigd, maar de steiger voor mindervaliden is een ander verhaal. “We hebben hem moeten afsluiten. Deze vergt extra zorg.”

De steiger, met een hoge rand van stalen buizen en een houten ‘toegangspad’, heeft een flinke opknapbeurt nodig.

De vereniging hoopt op 10.000 euro van het ANWB Fonds ‘Helpt je op weg’.


Meevaller

Het zou een flinke meevaller zijn, al is het slechts een fractie van de totale kosten om de steigers te repareren. “We kunnen veel zelf doen, maar wij hebben alleen inkomsten uit het verkopen van visvergunningen. Daarmee krijg je een bedrag van tienduizenden euro's echt niet bij elkaar”, zegt De Nood.

Ze hoopt dan ook op steun van de gemeente Borsele. “De gemeente wil de aantrekkelijkheid van Stelleplas vergroten om meer toeristen te trekken. Voor vissers is het al een populaire stek, zeker in deze tijd. Zelf snap ik dat goed, want je hebt het gevoel dat je in een stukje ongerepte natuur aan het vissen bent. Het is er heerlijk.”

Stemmen kan tot 24 november via de website www.anwb.nl/stem.[n]