Karatevereniging Kyokushin Zeeland uit Goes bestaat dit najaar precies 35 jaar.
Karatevereniging Kyokushin Zeeland uit Goes bestaat dit najaar precies 35 jaar. Foto:

Goese karatevereniging al 35 jaar actief op de Bevelanden

GOES - Karatevereniging Kyokushin Zeeland uit Goes bestaat dit najaar precies 35 jaar. In 1985 begon Jan de Jong in Kapelle met lesgeven. Hij behaalde in 1986 de zwarte band 1e dan in het kyokushin karate. Inmiddels is hij sinds 2003 drager van de zwarte band 6e dan, internationaal hoofdscheidsrechter en gediplomeerd karateleraar.


De karateschool breidde zich snel uit naar Wilhelminadorp en Goes. Vanaf 1992 worden alle lessen in Goes gegeven, op dit moment in Omnium Goes. Er zijn zes lesgroepen in 3 leeftijdscategorieën, te weten jeugd 6 t/m 8 jaar, jeugd 9 t/m 11 jaar en jeugd 12 jaar en ouder en senioren.

Toen de Corona crisis uitbrak ging men al binnen 1 week over op On Line training. Omdat men op kleur band werkt kon er zo op elk niveau getraind worden, zij het achter de laptop of pc.

Bij mooi weer en na de versoepeling van maatregelen in juli ging men trainen in het Hollandse Hoeve gebied, naast Omnium Goes. Met de strenger geworden maatregelen zijn hygiene en afstand houden extra aandachtspunten, met name voor de senioren die in groepjes van max 4 op kleur band trainen. De jeugd tot en met 17 kan gewoon trainen. Bij de senioren is sparren en gezamenlijke conditietraining er even niet bij.
De karatevereniging heeft afgelopen 8 maanden helaas niet kunnen deelnemen aan wedstrijden.

Ook het jaarlijkse jubileumkamp in Burgh-Haamstede kon niet doorgaan.

Gelukkig was het weer in september goed en kon de jaarlijkse strandtraining op het Noordzeestrand Neeltje Jans wel doorgaan.

Men hoopt dat nadat het virus onder controle is alle activiteiten weer kunnen worden opgepakt.
Voor meer info kan men kijken op www.karategoes.nl.[n]