Een van de vakantiehuisjes op een park in Zeeuws-Vlaanderen.
Een van de vakantiehuisjes op een park in Zeeuws-Vlaanderen. Foto: Roompot Vakanties

Roompot het duurzaamste bedrijf van Nederland?

GOES - Roompot Vakanties is genomineerd voor de titel duurzaamste bedrijf van Nederland.

De wedstrijd wordt georganiseerd door stichting Nederland CO2 Neutraal. De organisatie Groene Pluim heeft het vakantiebedrijf uit Goes genomineerd. In juli kreeg Roompot al een award van deze organisatie voor de duurzame initiatieven die in gang zijn gezet.

Volgens de Groene Pluim hebben de activiteiten van Roompot ‘een belangrijke en positieve impact’ op de omgeving. Zo heeft het hoofdkantoor op De Poel het energielabel A++, wordt er gebruik gemaakt van groene energie en er wordt warmte teruggewonnen om de CO2-voetafdruk zo laag mogelijk te houden.

Niet alleen het kantoor, ook de parken van Roompot maken zoveel mogelijk gebruik van groene energie. De huisjes worden bovendien vaak in lokaal ruw hout gebouwd dat beter is voor het milieu. Ook is Roompot overgeschakeld van fossiel naar biopropaangas waarmee de C02-uitstoot van alle jaarplaatshouders wordt verminderd met 78 procent. Verder werkt het vakantiebedrijf samen met Too Good To Go, een app die voedselverspilling tegengaat, worden kapotte elektrische apparaten gerecycled en krijgen vakantiewoningen op nieuwe en vernieuwde parken een warmtepomp.

In 2019 opende ook nog eens Water Village in Kamperland, het eerste gasloze resort van Roompot. Tot slot zetten medewerkers zich elk jaar in tijdens World Cleanup Day. Zij maken dan de omgeving van de vakantieparken schoon.

De stichting maakt het duurzaamste bedrijf van Nederland bekend op 3 december. Er is een jury- en publieksprijs.

Stemmen op Roompot kan via de website https://duurzaamstebedrijfvannederland.nl.[n]