Afbeelding
Foto: Ondernemersvereniging Kamperland

KAMPERLAND - Het kan niet zoals normaal, maar helemaal niets doen aan Sinterklaas is geen optie voor het comité in Kamperland. “Maar het is sowieso heel beperkt”, zegt Jolanda Wisse.

Ook als er versoepelingen op het gebied van de coronaregels komen behoort een ouderwetse intocht met zo’n 150 kinderen en hun ouders niet tot de mogelijkheden. Een klein feestje wel. Misschien. “Als er iets kan, moet het sowieso niet te groot zijn”, zegt Jolanda Wisse. “We willen het voor de kinderen op het dorp houden.”

De goedheiligman laat zich in Kamperland wel online zien. Zaterdag stond er al een voorproefje online, dinsdag is het eerste filmpje online verschenen op de Facebook-pagina’s van Ondernemend Kamperland, voetbalvereniging Bevelanders en Sinterklaas Kamperland. “We hebben de handen ineen geslagen”, zegt Wisse. Er verschijnen de komende weken nog twee filmpjes. Sinterklaas gaat daarin langs bij de lokale ondernemers in Kamperland, onder meer om inkopen te doen en zich een pak aan te meten. “Door een jaar als dit moet je creatief zijn”, vertelt Wisse. “We wilden sowieso iets leuks doen voor alle kinderen in ons dorp.”

Overigens heeft burgemeester Loes Meeuwisse op Facebook een oproep gedaan aan alle kinderen in Noord-Beveland om een tekening te maken voor Sinterklaas. Zij zorgt dat alle tekeningen bij de goedheiligman komen.[n]