Afbeelding
Foto: Dorpsraad Nieuwdorp

NIEUWDORP - Een grote intocht zoals in De Stenge in Heinkenszand kan geen doorgang vinden, maar ook in de gemeente Borsele vergeet Sinterklaas de kinderen natuurlijk niet. Neem Nieuwdorp.

Daar vieren de inwoners vrijdag al een heerlijk avondje. Sinterklaas heeft een filmpje opgenomen voor alle kinderen dat verschijnt op Facebook. “En er gaat een aantal pieten op pad. Zij brengen kinderen die zich hebben aangemeld een cadeautje”, legt Vivian Geelhoed-de Vos uit.


Lampionnen

In normale jaren organiseert de dorpsraad, met hulp van de bedrijven in en om Nieuwdorp, rond Sinterklaas bijvoorbeeld een lampionnenoptocht, een bingoavond of een feestje in het verenigingsgebouw of Bevrijdingsmuseum Zeeland. “We proberen dan voor kinderen van alle leeftijden iets te doen. Nu kan dat niet door alle coronamaatregelen. We hebben wel hoop gehad om iets te doen, zeker omdat kinderen niet het probleem zijn. We hadden bijvoorbeeld het plan voor een walk-through met Sinterklaas in een tentje, maar dat zou toch te veel bewegingen veroorzaken. We kregen dan ook geen vergunning.”

Ook in enkele andere dorpen van de gemeente Borsele willen de comités ‘iets’ aan het heerlijke avondje doen, maar wat weten ze nog niet. Velen willen eerst afwachten of het kabinet enkele maatregelen versoepelt.[n]