Ziekenhuis breidt proef met nieuwe 'roesjes' uit

GOES - Ziekenhuis Adrz heeft een proef met een nieuwe vorm van sedatie uitgebreid.

VAN ONZE REDACTIE


Het was sinds vorig jaar mogelijk om met het middel propofol een diepe vorm van sedatie te krijgen voor maag- en darmonderzoeken, cardiologische onderzoeken, de plaatsing van neurostimulatoren en de behandeling van chronische pijn.


Longonderzoeken

Sinds kort kun je dit ‘roesje’ ook krijgen voor een aantal longonderzoeken en gynaecologische behandelingen. Sedatie met propofol is één van de mogelijkheden in Adrz.

Het middel dormicum zorgt voor een lichtere roes. Dat zorgt voor minder stress, angst en pijn voor en tijdens een behandeling.

De nieuwe behandeling met propofol wordt uitgevoerd door praktijkspecialisten sedatie, die het gewend zijn om met patiënten om te gaan die worden gesedeerd of algehele anesthesie krijgen op de operatiekamers. Adrz heeft vijf van deze specialisten in dienst.


Succesvol

Anesthesioloog Boudewijn van Berkum is enthousiast over de uitbreiding van de proef. “Patiënten zijn allemaal zeer content met de manier waarop ze de onderzoeken ondergaan. De methode is succesvol en dat is de reden dat we steeds verder uitbreiden in de type onderzoeken die ondersteunt kunnen worden.” De methode van sedatie wordt in andere ziekenhuizen ook toegepast.[n]