Het drijvende zwembad in het Veerse Meer.
Het drijvende zwembad in het Veerse Meer. Foto: Gemeentearchief Goes

Een drijvend zwembad in het Veerse Meer

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE


In 1961 plaatste de voormalige gemeente Wolphaartsdijk een drijvend zwembad in het Veerse Meer. Het was afkomstig uit de Rotterdamse Maas onder de naam Oude Plantage. Na de gemeentelijke herindeling in 1970 werd het afgekeurd, verwijderd en gesloopt door Sloperij Westdorp. Wie de fotograaf van deze afbeelding is weten we niet. Wie kan hier iets meer over vertellen? En wie heeft hier nog herinneringen aan?


Reacties

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van het historische tijdschrift De Spuije van Heemkundige Kring De Bevelanden verloot.

De winnaar van de vorige foto is Rien Passieux.


Op z’n Zeeuws de Stêêne Brugge en ’t Keizersdiekje

De vorige foto was gemaakt tijdens een Vietnam-demonstratie in Goes in de jaren ‘60 van de vorige eeuw. We vroegen op welke locatie deze foto is genomen. Rien Passieux – oud-Goesenaar – schrijft dat hij Goes destijds al verlaten had, maar hij meent op de achtergrond de Steenen Brug te herkennen en rechts de Keizersdijk, of op z’n Zeeuws de Stêêne Brugge en ’t Keizersdiekje.[n]