Quarantaine kalender Hartje van papier.
Quarantaine kalender Hartje van papier. Foto: Erika

Kapelse vrouw bedenkt
quarantaine kalender

KAPELLE - Erika van der Hart (22) uit Kapelle kreeg ineens een helder idee, het maken van een quarantaine kalender. De verpleegkundige die naast haar baan een hobby-onderneming heeft zat zelf een aantal dagen in quarantaine. Vervelen hoefde ze zich niet want haar onderneming ‘Hartje van papier’ is een succes.


In aansluiting op het maken van Adventskalenders kreeg ze op vrijdagavond ineens een idee. Een quarantaine kalender.


Iedere dag een pakketje open maken met
iets leuks


Mensen in quarantaine kunnen iedere dag een pakketje open maken met iets leuks. Een kaartje, iets lekkers, een creatieve activiteit, iedere dag iets anders om zo de periode van afzondering door te komen. Erika weet vanuit haar werk hoe eenzaam mensen kunnen zijn als het sociale leven tot stilstand komt en hoe belangrijk het is dat men zich aan de voorschriften houdt.
Familie of vrienden van mensen die in quarantaine moeten kunnen bij Hartje van papier een kalender bestellen deze wordt dan rechtstreeks door Erika met de gewenste persoonlijke boodschap verstuurd.
De creatieve verpleegkundige hoopt met haar kalenders te bereiken dat de 10 dagen opgevrolijkt worden door het dagelijks openen van de cadeautjes.[n]