Kris Rottier met op de achtergrond de jury.
Kris Rottier met op de achtergrond de jury. Foto: Gemeente Borsele

Kris Rottier is de eerste kinderburgemeester van Borsele

HEINKENSZAND - Kris Rottier is de eerste kinderburgemeester van de gemeente Borsele. Hij is vrijdagmiddag door de jury gekozen.

VAN ONZE REDACTIE


Kris kwam net iets beter voor de dag dan Doortje Maat uit Nisse en Cynthia Witte uit Hoedekenskerke.

Het drietal was uitgenodigd om een presentatie over hun plannen voor de gemeente te komen geven in de raadsboerderij in Heinkenszand. “Wat een talenten hebben wij in de gemeente en wat hebben zij het alle drie goed gedaan. Het was voor ons jury geen eenvoudige klus”, zei burgemeester Gerben Dijksterhuis na afloop.


Sport en natuur

Kris had volgens de jury goede ideeën op het gebied van sport en natuur voor alle kinderen. Daarnaast had hij contact gezocht met andere kinderburgemeesters in de regio. Zowel Goes als Noord-Beveland als Kapelle hebben een kinderburgemeester. “Hij heeft er echt goed over nagedacht wat kinderburgemeester zijn inhoudt.”


Mening

Naast Dijksterhuis zaten wethouder Marga van de Plasse, jeugd- en jongerenwerker John Dekker en jongerenraadslid Brechtje den Toonder in de jury. “Ik ben blij dat we deze verkiezing hebben georganiseerd”, zei wethouder Van de Plasse. “Het is belangrijk dat we onze jongens en meisjes al vroeg betrekken bij de gemeente en naar hun mening luisteren.”


Belangrijk

Er waren zeventien sollicitaties voor de functie. “Alle kandidaten kwamen met ideeën die belangrijk kunnen zijn voor onze gemeente. Die gaan sowieso nog van pas komen”, aldus de wethouder.

Kinderburgemeester Kris, die in januari wordt geïnstalleerd, mag volgend jaar alle kinderen in de gemeente Borsele vertegenwoordigen. Daarnaast zal hij burgemeester Dijksterhuis helpen tijdens activiteiten, een eigen project opzetten en een blog schrijven of vlog maken over zijn werkzaamheden.[n]