Anthoni Fierloos.
Anthoni Fierloos. Foto: Het Paard van Troje

'Als je dit leest, denk je: 'Zo is het gebeurd'

GOES - Elke week geeft het personeel van de boekwinkels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin een leestip.

VAN ONZE REDACTIE


Dit keer is eigenaar Anthoni Fierloos weer eens aan de beurt. Hij komt met de nieuwe trhiller 'V2' van Robert Harris. "Robert Harris is één van die auteurs waar je ieder boek van wil lezen", zegt Fierloos. "Het zijn thrillers, maar ook romans over historische onderwerpen, altijd gedetailleerd en boeiend beschreven. Beroemd zijn de trilogie over Cicero en het boek 'De officier' over de Dreyfus-affaire. Dankzij de coronacrisis, de auteur heeft meer tijd dan normaal, hebben we nu, best snel na zijn laatste boek 'De tweede slaap' wederom een nieuw boek: 'V2'."

"Het boek gaat over de V2-raketten waarmee Adolf Hitler aan het einde van de Tweede Wereldoorlog hoopt de overwinning te behalen. Het boek is geschreven vanuit enerzijds de Duitse kant, aan de hand van het verhaal van Rudi Graf, raketgeleerde die samen met Wernher von Braun aan de ontwikkeling van ruimteraketten werkt en anderzijds aan geallieerde zijde Kay Caton-Walsh, een vrouwelijke officier, die werkt op een afdeling met als doel om de raketten uit te schakelen."


Lanceerplaats

"Interessant is dat het grootste gedeelte van het boek zich afspeelt in Nederland, Scheveningen wel te verstaan als raketlanceerplaats en in Mechelen waar Kay is gestationeerd. Even gedetailleerd geschreven als zijn andere boeken en als je dit leest, denk je: Zo is het gebeurd."[n]