Kayleigh, Sandra en Harold (vlnr) bij de Broodjes Corner.
Kayleigh, Sandra en Harold (vlnr) bij de Broodjes Corner. Foto: Britta Janssen

Jarige Bakker Bart Goes
trakteert haar klanten

GOES - Vers, vol en verrassend. Deze drie doelen willen Harold en Sandra Daems met hun team ieder dag bereiken in hun Bakker Bart. Het echtpaar opende haar zaak in december vorig jaar en kort daarna brak de coronacrisis uit. "Een slechter jaar hadden we niet kunnen hebben om te beginnen, maar toch hebben we een mooie groei doorgemaakt”, vertelt Harold Daems. Om klanten te bedanken en nieuwe aan te trekken is er volgende week een feestweek met acties.

DOOR BRITTA JANSSEN

Daems is franchisenemer van de landelijke keten Bakker Bart, maar ‘Vers, vol en verrassend' is zijn eigen visie. "Iedere ochtend maak ik alles vers en als iets op is, bak ik bij”, legt hij uit. "Vanaf 8.00 uur moet je alles kunnen kopen en ook om 17.00 uur moet er nog vers brood beschikbaar zijn. En we willen verrassen, bijvoorbeeld met leuke acties als alle snacks voor een euro, om ervoor te zorgen dat mensen graag even komen kijken.”

Verantwoordelijkheid
Kwaliteit en persoonlijke service bieden in een gezellige winkel is de basis. "Het personeel is heel belangrijk. Zij zijn het gezicht van de zaak, kennen de klanten en zorgen voor de gastvrije sfeer. Mensen komen niet naar Bakker Bart of Bakker Daems, maar naar Kayleigh”. Hij is vooral achter de schermen bezig met bakken en bij de toonbank en populaire Broodjes Corner laat hij graag zijn medewerkers de boel runnen. "Door iedereen verantwoordelijkheid te geven, zijn ze enorm betrokken bij de zaak. We hebben een enthousiast team dat snel een hechte groep is geworden en zelf initiatief neemt. Dat geeft me veel energie”, vertelt Daems, die doordeweeks om 5.00 uur - en op zaterdag al om 3.30 uur - paraat is in de bakkerij. Zelfstandig ondernemen geeft hem ook voldoening. Met zo'n dertig jaar ervaring in de detailhandel wilde hij graag eigen baas worden. "Bakker Bart benaderde me en het klikte meteen. Je hebt de vrijheid om je eigen keuzes te maken, maar ook een formule tot je beschikking waarover is nagedacht. Ik merk dat het een passie is om met mijn handen en verse producten bezig te zijn en iets te creëren.”

Bezorgen
Toen de winkel in de Goese binnenstad na een intensieve voorbereiding open was, diende zich al gauw de coronacrisis aan. "We zijn toen gaan bezorgen en dat was een goede zet. Dat loopt nog steeds goed en inmiddels komen er ook weer veel mensen in de zaak. We zijn een van de weinige locaties waar je koffie en broodjes kunt krijgen.” Om de klanten te behouden, bedenken Daems en zijn team regelmatig nieuwe acties. Zoals het een ondernemer betaamt, heeft hij ook al doelen voor het nieuwe jaar. "We willen meer gaan bezorgen bij bedrijven, want die zijn er hier zoveel in de buurt. En wat is er tijdens een meeting leuker dan te pauzeren met een lekkere, bezorgde lunch?”
Info: winkel in brood, snacks en belegde broodjes, mogelijkheden bezorging: www.bakkerbart.nl[n]