Schrijfactie Amnesty International 'verander een leven'

GOES - Rond 10 december, de Internationale dag van de Rechten van de Mens, organiseert Amnesty International de jaarlijkse Write for Rights schrijfactie.


Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd hun pen om te schrijven naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten om hun mening, die gemarteld worden om wat ze geloven.

Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor Paing Phyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een gedicht schreef over het leger. Bizar!


Dit jaar gewoon thuis

De afgelopen jaren organiseerde de Amnesty werkgroep Goes de schrijfactie in het Lunchcafe Stadhuis.

Ivm Corona schrijven we dit jaar gewoon thuis, dat biedt de gelegenheid om zelf te bepalen op welk moment je wilt schrijven.

Je kunt de brieven ondertekenen via de website www.amnesty.nl/write-for-rights of schrijfpakketten ophalen bij onderstaande adressen.


Schrijfpakketten

Ivm de Corona richtlijnen van het RIVM heeft Amnesty voor alle deelnemers persoonlijke schrijfpakketten samengesteld met informatie over de 10 mensen voor wie we schrijven, voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal.

De schrijfpakketten zijn vanaf 3 december af te halen bij: Bibliotheek Goes, Oostwal 34 Boekhandel de Koperen Tuin, Keizersdijk 16 Wereldwinkel, Waterstraat 1.


Digitale bijeenkomst

Omdat we de inspirerende sfeer van het samen schrijven moeten missen houden we in samenwerking met Amnesty Walcheren en Zeeuws Vlaanderen ook een digitale bijeenkomst via ZOOM op Donderdag 10 december 19.00-20.30.

Aanmelding per mail: zeelandschrijft@gmail.com je krijgt dan een uitnodiging met link om mee te doen.

Voor info of vragen over (thuisbezorging) van de schrijfpakketten kun je contact opnemen met: mitchelltiber@gmail.com inepaauwe@gmail.com[n]