Afbeelding
Foto: Jeroen van Opstal

GOES - De decembermaand is de maand waarin iedereen samenkomt. Een aantal Scalda-leerlingen willen alle bewoners van Goes-Zuid bij elkaar brengen.

Zita Lupker, Nienke Bestens, Marja Drost en Krijn Snellens willen de bewoners van Goes-Zuid bij elkaar brengen. Letterlijk kan dat niet in deze tijd, maar figuurlijk wel. Zij organiseren al het hele jaar coronaproof activiteiten en gaan daar in december mee door. De vier derdejaarsstudenten maatschappelijke zorg hebben vrijdag een kerstboom opgehaald, die ze kregen van Sinterklaas, die toevallig bij Boerderijwinkel Buijsrogge aan de 's-Gravenpolderseweg aanwezig was.

De vier zetten deze donderdag op in De Pit, het buurthuis dat elke donderdag hun uitvalsbasis is. “We maken er een wensboom van”, legt Zita uit. “We hopen dat bewoners van Goes-Zuid op een oude cd een wens voor iets of iemand zetten. Wij hangen deze op, zodat er straks een mooie boom van de wijk staat, die voor wat gezelligheid zorgt.”

Het viertal hoopt dat alle bewoners op donderdag hun cd’s met wensen komen brengen. Ze zetten waarschijnlijk ook een bak neer waarin iedereen de wensen kan leggen. De studenten hangen deze op. Zita hoopt op veel reacties. “Zo maken we de wijk wat leuker. We proberen wel van alles te organiseren, maar het is dit jaar heel moeilijk om iets te doen.” Op de Facebook-pagina's van Scalda De Pit en Buurthuis De Pit is meer info over de wensboom te vinden.[n]