De dames van Body Action en de mascottes zijn deze maand niet te missen in de binnenstad.
De dames van Body Action en de mascottes zijn deze maand niet te missen in de binnenstad. Foto: Jessica Rovers

'We vinden het leuk om mensen enthousiast te maken'

GOES – Dianne Moens en Mandy Griep-Moens zijn al jaren de drijvende krachten achter dansschool Body Action Goes. Nu de demo’s, die ze normaal gesproken geven in het centrum door corona niet door kunnen gaan, hebben zij een alternatief bedacht om zichzelf te laten zien. In samenwerking met OOG, de winkeliersorganisatie in Goes en Goes Marketing zal de dansschool de binnenstad met mascottes in winterse sferen brengen.

DOOR JESSICA ROVERS


Dianne vertelt dat de samenwerking tussen de winkeliers en Body Action begon met demo’s op koopzondag. “Via Goes Marketing zijn we in contact gekomen met OOG en hebben we toffe activiteiten georganiseerd, zoals met Halloween. We hadden toen op de markt een grote demo en daarna liepen er verklede leerlingen in groepjes door de stad. Ook hadden we een trick-or-treat opgezet, waarbij kinderen in de winkels spelletjes konden doen zoals ‘pompoen gooien’ en ‘spinnen tellen'."

Body Action Goes doet ook mee met activiteiten rondom Black Friday. “Er was een choreografie op plekken in de stad en voor etalages om mensen enthousiast te maken. Dit jaar mochten we niet dansen, maar we hebben wel door het centrum gelopen met mascottes. Het is onderdeel van een nieuw concept waarin Goes Marketing en OOG meer eenheid willen in de binnenstad. We worden nu ook bij andere evenementen betrokken, zoals Goes Modestad en Koningsdag. We hebben kleding gedoneerd gekregen, zodat we herkenbaar zijn. Voor ons is het leuk om ons te kunnen laten zien en mensen blij te maken."

In december wordt de binnenstad overspoeld met kerstelfen, rendieren, een kerstman en het promoteam dat aan het winkelend publiek presentjes uitdeelt. "Je moet denken aan bonbons, mandarijnen en een aantal gadgets van Goes Marketing. In de laatste week van december wordt de stad overgenomen door sneeuwpoppen en een sneeuw- en ijskoningin. We kunnen helaas niet dansen, want we willen de doorstroom van de mensen niet beperken."

Ondanks corona gaat het goed met Body Action. "We hebben het hartstikke druk. De activiteiten in de binnenstad vinden we ontzettend leuk om er bij te doen, want we zijn mensen-mensen. We komen graag in contact met anderen. We zijn eigenlijk één grote familie en het plezier dat we hebben met elkaar en in het dansen staat voorop."[n]