Kunst-Kijk kleurt
Noord-Beveland

WISSENKERKE - Twee en twintig kunstenaars reageerden positief op de oproep, om in de week voor Kerstmis, kleur te brengen in een route over het eindeloze eiland Noord-Beveland. Het is een bonte verzameling van ervaren en beginnende kunstenaars geworden. Wat daarmee wordt bevestigd is, dat beeldend werken in deze naargeestige periode, een explosie van kleur en creativiteit oplevert die erom vraagt om aanschouwd te worden.


Verspreid over zestien locaties op Noord-Beveland, in het eigen dorp of een naburige, zijn exposities met; schilderijen in olieverf, acryl, aquarel en pastel, frĂȘle creaties in hoed-design, beeldhouwwerken in glas, keramiek, aardewerk en composiet, abstracte fotografie, portretschilderijen, Franse landschappen, boomstronken die het licht doen schijnen, kortom een diversiteit in artistieke verbeeldingen die vragen om gezien te worden.

En waarvoor kunstenaars vanuit eigen atelier, achter zijn/haar huis of vanachter een winkelruit, publiek uit de regio in de gelegenheid stelt om tijdens de dagen voor Kerst, deze explosie van kleuren en kunstuitingen te komen bekijken.

Kunst Kijk Noord-Beveland is een alternatieve route. Bij elk bezoekadres hangt de route-poster. Te beginnen in Colijnsplaat, Voorstraat 24. Wie er een foto van maakt of bij bezichtiging een afdrukje ervan vraagt, kan met de plattegrond van Noord-Beveland zelf de route uitstippelen. En uiteraard de RIVM regels om je eraan te houden.

Noord-Beveland, het eindeloze eiland, nodigt belangstellenden in de kunst uit om op 19 en 20 december te komen kijken tussen 11.00 uur en 17.00 uur. En misschien weet een bijzonder kunstwerk daarmee een nieuw thuis te vinden.[n]