Holiday Fever: activiteiten voor kinderen en jongeren

GOES - Tijdens de kerstvakantie organiseert het jongerenwerk van Stichting Maatschappelijk werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) op verschillende locaties in Goes activiteiten voor kinderen en jongeren. Omdat er door corona veel leuke dingen niet doorgaan, willen de jongerenwerkers van SMWO met deze activiteiten de vakantiedagen toch een speciaal en gezellig tintje geven.


Er worden muzikale, sportieve en creatieve activiteiten georganiseerd in buurthuis de Pit, Jeugdcentrum de Goese Polder en de gymzalen in de Goese Polder en het Goese Lyceum. Voor de leeftijd 8 t/m 11 jaar is er onder andere zaalvoetbal, workshop decoreren, dansworkshop en ‘beat the bucket’. Voor 12 t/m 17 jaar is er een dj-workshop, basketbal, zaalvoetbal, inloop en ‘Christmas Litness’. Kijk voor het volledige programma op www.smwo.nl/dienstverlening/jeugd-en-jongeren. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Uiteraard worden de benodigde maatregelen rondom het coronavirus gehanteerd. Voor meer info over de activiteiten van het jongerenwerk, volg de Instagrampagina @jongerenwerkgoes.

Wat is het jongerenwerk? Jongerenwerk Goes is onderdeel van SMWO. Door jongeren te ontmoeten tijdens inlopen en activiteiten, signaleren de jongerenwerkers trends en ontwikkelingen maar ook kansen en risico's. Jongeren kunnen met allerlei vragen terecht bij de jongerenwerkers. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan vragen op het gebied van school, gezin, familie en vrije tijd. Het jongerenwerk is onder andere gericht op het intensiveren van contacten met jongeren, het ontdekken en ontwikkelen van talenten, het spiegelen van gedrag en het ontwikkelen van een activiteitenaanbod.[n]