Van links naar rechts: Xander Bouwman en Nina Brouwer van Den Hertog, Roland Goovers, stagiaire Noor van Eijk en Charlotte Thissen.
Van links naar rechts: Xander Bouwman en Nina Brouwer van Den Hertog, Roland Goovers, stagiaire Noor van Eijk en Charlotte Thissen. Foto: Bennie Krajenbrink

Ondernemers Goes laten zich weer van beste kant zien

GOES - Er doen meer dan negentig ondernemers mee aan de decemberactie van Zo Goes: Goes pakt uit! Het ondernemersplatform organiseert de weggeefactie voor de vierde keer.

DOOR EUGÈNE DE KOK


Ondernemers uit de binnenstad stellen een cadeautje beschikbaar, inwoners kunnen bekenden aandragen die volgens hen zo’n presentje verdienen. “We doen dit voor de vierde keer”, zeggen Roland Goovers en Charlotte Thissen van Zo Goes. “In de beginjaren gaven we een paar grote pakketten vol cadeaus weg, maar nu zorgen we dat we meer mensen blij kunnen maken.”


Sociale aspect

Goovers en Thissen zijn blij met het enthousiasme van de ondernemers. “We twijfelden of we het dit jaar moesten doen, maar de ondernemers kwamen zelf naar ons toe. En er doen nog meer mensen mee dan voorgaande jaren. Dat vind ik ontzettend gaaf. We merken dat iedereen het sociale aspect van deze actie waarderen. Het past echt bij de decembermaand.”

Er liggen zowel kleine als grote cadeautjes klaar voor inwoners van Goes. Wie iemand wil nomineren kan vanaf woensdag (16 december) elke dag reageren via de social media-kanalen van Zo Goes. Elk cadeautje wordt apart verloot. De winnaars kunnen het in de winkel ophalen.


Horeca

Zo Goes heeft ook een actie opgezet voor de horeca. Het platform had al een webpagina met een overzicht van alle restaurants waar mensen maaltijden kunnen bestellen, maar heeft ook geregeld dat er zeventig displays, gesponsord door BGB Solutions, met flyers beschikbaar zijn. Op de folders staat het overzicht van alle bezorg- en afhaalmogelijkheden in Goes. De winkeliers kunnen de displays op hun toonbank zetten. “De winkeliers en horecaondernemers hebben elkaar nodig”, zegt Goovers. “Zij weten dat ze elkaar nodig hebben voor een aantrekkelijke binnenstad.”[n]