Pim van Westen (rechts) overhandigt de cheque aan Kees van Overloop.
Pim van Westen (rechts) overhandigt de cheque aan Kees van Overloop. Foto: Eugène de Kok

Trouwe klant mag uitzoeken in eeuweling Van Westen

GOES - Van Westen Menswear in Goes heeft meer klanten zoals Kees van Overloop, maar hij is de enige die vorige week een cheque van maar liefst tweeduizend euro won om kleding uit te zoeken in de winkel. De uitreiking was het slotstuk van de kledinghangeractie van Van Westen vanwege het 100-jarig bestaan van de zaak.

DOOR EUGÈNE DE KOK


De actie bleek een groot succes, zei Pim van Westen. Mensen konden de speciaal voor Van Westen gemaakte kledinghangers inleveren voor bijvoorbeeld korting op een pak of het goede doel. De winkelier kreeg houten hangers die soms tientallen jaren in kledingkasten hadden gehangen. “Je kreeg dan waanzinnig mooie verhalen te horen.” De oudste exemplaren heeft hij in een glazen kastje in de zaak aan de Lange Vorststraat gelegd, samen met andere herinneringen aan de honderd jaar oude kledingzaak.


Trouwpak

In totaal werden er zo’n 1600 hangers ingeleverd. Van Westen geeft de meeste weer mee aan jonge(re) klanten die een (trouw)pak komen kopen.

Kees van Overloop uit Goes leverde ook een aantal hangers in. Hij komt al van kinds af aan in de zaak. “Mijn opa, een oesterbaron uit Yerseke, kwam hier al zijn pakken kopen. Mijn vader is wethouder geweest in de gemeente Reimerswaal en ook hij kocht zijn pakken hier. Ik kocht hier zelf als kind regelmatig kleding met mijn ouders en nu kom ik er nog steeds, bijvoorbeeld als ik een pak nodig heb. Hier word je altijd geholpen en er is keuze genoeg, voor een mooie prijs.”


Winnaar

Van Westen verlootte onder iedereen die een hanger had ingeleverd een cheque ter waarde van tweeduizend euro.

Van Overloop kwam als winnaar uit de bus. Hij mag het geld besteden in de mannenzaak. “Ontzettend leuk. Mijn vrouw was er ook erg blij mee. Voor haar blijft er nu wat meer over.” Een filmpje van de uitreiking is te zien op de Facebook-pagina van Van Westen.[n]