De foto van de Oostsingel.
De foto van de Oostsingel. Foto: Gemeentearchief Goes

In welk jaar is deze foto van de Oostsingel gemaakt?

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE


Bij dit artikel staat een foto van de Oostsingel in Goes. Wie weet in welk jaar deze is genomen. Nu is dit bebouwde omgeving, maar wanneer zijn de eerste woningen langs deze vest gebouwd en wat weten jullie hierover te vertellen?

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen wordt dit artikel ook op de Facebook-pagina van Heemkundige Kring De Bevelanden gepubliceerd. Ook daar kunt u een reactie plaatsen. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Kitty Verlare.

De vorige foto was een arbeidershuisje op het erf van een boerderij aan de Tervatenseweg te Kloetinge. De ouders van Ida de Laat woonden daar tussen 1946 en 1954. Cor Walrave kon, na inwoning bij zijn ouders, dit huisje huren. In 1955 werd zijn dochter daar geboren.


'De deuren hadden houten klinken'


Kitty Verlare kwam er begin jaren ‘60 als kind. Ze weet nog dat daar ‘juffrouw’ Jannetje Eversdijk woonde, de werkster van haar opa. Ze kwam daar wel eens om tijdschriften te brengen en eitjes te kopen.

De deuren hadden houten klinken. Er was een alkoof met een bedstee en een ‘mooie kamer’, die alleen voor bijzonder bezoek werd gebruikt.[n]