Een van de leerlingen schiet een bal in één van de gekregen doeltjes.
Een van de leerlingen schiet een bal in één van de gekregen doeltjes. Foto: Eugène de Kok

Kinderen De Sprienke tekenen voor medewerkers Adrz

GOES - Op de officieus laatste schooldag van het jaar hebben leerlingen van mytylschool De Sprienke en de Deltaschool in Goes een enorm pakket tekeningen overhandigd aan voorzitter Ad Franse van Rotaryclub Goes-Reimerswaal.

DOOR EUGÈNE DE KOK


Hij heeft deze tekeningen later in de week naar het personeel van Adrz gebracht. “We vonden dat zij ook in deze tweede golf een mooi presentje verdienen”, zei hij op het schoolplein. “Zij werken zich nog steeds suf, maar het is anders dan in de eerste golf. Het is weer alle hens aan dek”, aldus Frans Eppings.


Cavia's

Alle leerlingen van De Sprienke maakten op verzoek van de rotaryclub een kleurplaat. Ze kleurden de 250 afbeeldingen van cavia’s, elfjes, kerstbomen en zebra’s niet voor niets in, zo bleek vorige week. Rotary-lid Paula Koster had voorzichtig geïnformeerd bij Nijha, De Sprienke’s leverancier van sport- en spelartikelen. Koster’s vraag was of ze wat spullen tegen een voordelige prijs kon kopen. Tot haar verrassing kreeg ze een grote doos met ballen, goaltjes en andere materialen toegestuurd. Gratis en voor niets.


Chocoladeletters

De kinderen uit VSO3 pakten de materialen uit en maakten er meteen gebruik van. Naast de kleurplaten gaven zij ook een doos cadeautjes voor het ziekenhuispersoneel mee. Het Adrz heeft gezegd de kleurplaten op te hangen in de vorm van een slinger in het bedrijfsrestaurant. “Iedereen kan dan genieten van deze knuffels van papier”, aldus Koster. De actie met kleurplaten is één van de weinige fysieke acties van de rotaryclub. De leden verkopen dit jaar veel spullen zoals chocoladeletters en wijn digitaal om geld in te zamelen voor goede doelen. Franse is nog bezig met een actie tegen eenzaamheid, die hij voor de kerstdagen hoopt te lanceren.[n]