Tentoonstelling van de tuinen van Monet

MIDDELBURG - De wereldberoemde tuinen van Monet, we kennen ze allemaal: ze zijn een feest voor het oog. En ze komen naar Nederland. Het Gemeentemuseum organiseert een grote tentoonstelling met de vermaarde schilderijen van de tuinen van de Franse Impressionist Claude Monet (1840-1926).

Ze waren wel eerder te zien in Nederland, in Den Haag in 1952 en in 1986 in het Van Gogh Museum. Maar nu komen deze explosies in kleur - een groot deel daarvan is zelfs nog nooit eerder in Nederland te zien geweest -, naar het Gemeentemuseum in Den Haag.

De werken die te zien zullen zijn, komen uit een lange periode van het leven van Monet: 1900 tot 1926. Hij leeft en werkt dan teruggetrokken in Giverney en maakt nog een imposante ontwikkeling door. Zijn eigen tuinen die hij dan schildert, worden voor ons onvergetelijk.

Lezing
De tentoonstelling in het Haags Gemeentemuseum is nog te zien tot en met 2 februari 2020. De lezing, met veel beeldmateriaal, wordt door mevrouw Gees-Ineke Smit gegeven op woensdagavond 15 januari van 19.30 tot 21.30 uur in het Betje Wolff Auditorium in de ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg.
Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met de ZVU, tel. 0118-634800 of via de website: https://www.volksuniversiteitzeeland.nl [l]