Oude draaischijf telefoon
Oude draaischijf telefoon Renco Köpke (Pintrest)

Oude draaischijf telefoons herleven door vrijwilligers Repair Café

MIDDELBURG - U kent ze nog wel, de oude PTT draaischijf telefoons uit de jaren 70. Deze telefoons kunnen een tweede leven krijgen en mensen met dementie weer laten genieten van liedjes uit hun tijd.

De naam 'Wonderfoon' is bedacht door verzorgers die ouderen met dementie begeleiden. Stichting Repair Café Middelburg heeft dit project opgepakt dat is een eerste instantie is opgezet door Leo Willems, zelfstandig ICT'er, de bedenker van de Wonderfoon. Deze 'Wonderfoon' is uitermate geschikt om te gebruiken in verzorgingstehuizen, maar ook bij mensen met (beginnende) dementie thuis. Wij houden de kosten laag, omdat wij geen winst maken en dit met gedreven vrijwilligers doen. De ombouw en inbouw doen een aantal vrijwilligers van het Repair Café Middelburg in hun schaarse vrije tijd. Wij vragen uw hulp om ons te mee te helpen met schoonmaken en in elkaar zetten van de telefoons op de NL-Doet dag 14 maart aanstaande vanaf 10 uur.

Telefoons gezocht

U begrijpt dat dit niet zonder de oude telefoons kan. Heeft u nog een oude T65 (draaischijf), T65 TDK (druktoets), W65 (draaischijf wandmodel) of andere draaischijf telefoon, mailt u dan naar info@repaircafemiddelburg.nl, geef deze af op onze bijeenkomst van 11 januari of neem contact op met het secretariaat via www.repaircafemiddelburg.nl. Meer informatie over de Wonderfoon op www.wonderfoon.eu. Alvast bedankt voor uw hulp en reactie![l]