Groepsfoto van een van de lessen. FOTO M. OUWERKERK
Groepsfoto van een van de lessen. FOTO M. OUWERKERK M. Ouwerkerk

Vitale Vrouwen krijgt vervolg in 2020

MIDDELBURG - Heb je goede voornemens? Wil je fitter en gezonder het nieuwe jaar starten? Vanaf donderdag 9 januari geeft de buurtsportcoach van Welzijn Middelburg weer wekelijks een les sport en spel in de gymzaal aan de Roozenburglaan Dauwendaele.

De lessen zijn van 13.00 tot 14.00 uur en bedoeld voor alle vrouwen uit Middelburg die (nog) vitaler willen worden. Vrouwen die mee willen doen, zien we graag om 13.00 uur in makkelijk zittende kleding en sportschoenen bij de gymzaal. Afgelopen jaar namen wekelijks 15 à 20 dames deel aan de Sport & Beweeglessen. De lessen zijn met name voor vrouwen die weinig Nederlandse en sociale contacten in de maatschappij en/of behoefte hebben aan vitaliteit. Buurtsportcoach Veva Francke werkt samen met de vrouwen aan conditie en kracht, het bevorderen van zelfredzaamheid en het bouwen aan zelfvertrouwen. Het plezier staat voorop! Nieuwe dames met goede voornemens zijn van harte welkom om donderdag 9 januari aan te sluiten.

De mix tussen zowel allochtone als autochtone vrouwen zorgt voor een waardevolle ontmoeting tussen de verschillende culturen. Deelneemster: “Het is heel erg leuk en gezellig. Lekker sporten en we krijgen een betere conditie.” Buurtsportcoach Veva beaamt dat en benadrukt dat de lessen ook een middel zijn om andere wensen en problemen te signaleren. Als de dames vragen hebben op andere vlakken dan gezondheid, dan zoeken ze samen naar een oplossing. Zo is de samenwerking met onder andere het Pennywafelhuis gezocht waar, op vraag van de dames, in januari dit jaar naailessen starten. In overleg met enkele dames en het Vrijburgbad wordt momenteel gekeken hoe groot de behoefte is om een vrouwenzwemuurtje aan te bieden.

Voor meer informatie over de activiteiten kun je contact opnemen met buurtcoach Marjan Ouwerkerk via m.ouwerkerk@welzijnmiddelburg.nl of 06-24549910. [l]