De winnende Europese Sijs. FOTO PETER VAN BELZEN
De winnende Europese Sijs. FOTO PETER VAN BELZEN FOTO: PETER VAN BELZEN

Vogelvereniging Arnemuiden succesvol op NK

ARNEMUIDEN - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen van Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (Vogel 2020) in Zwolle hebben de leden van vogelvereniging Zanglust uit Arnemuiden uitstekende prestaties geleverd. Maar liefst 9 maal ging het Nederlandse Kampioenschap naar één van de leden van Zanglust.

Bij de Parkieten pakte, in de serie Agaporniden, J. Oosterling maar liefst 3 Nederlandse titels, met Agarporniden Roseicollis Aqua zowel bij de Stellen als bij de Enkelingen en met een Agaporniden Roseicollis Cinnamon. Ook behaalden Oosterling nog 2 Zilveren en 1 Bronzen plak. Bij de Agaporniden Roseicollis Groen ging de titel naar J. Roos, die ook nog een Zilveren plak wist te bemachtigen.

Bij de Tropische vogels wist M. Pleijte 2 titels binnen de halen, bij de Rijstvogels greep hij deze zowel bij de Stammen als bij de Enkelingen. Ook behaalde Pleijte nog een Bronzen plak. Jac. van Belzen haalde met zijn Mozambiquesijzen het Nederlands Kampioenschap en eveneens de Bronzen medaille. Jac. van Driel greep de Nederlandse titel bij de Gouldamadines, terwijl het Zilver ook voor hem was.

Bij de Europese vogels ging de Nederlandse titel naar A.L. v/d.Ketterij met een Europese Sijs, ook wist hij nog 2x Zilver en 1x Brons in de wacht sleepte.

Verder vielen ook A. van Dalen (Zilver), P.C. van Belzen (Brons), J. Blaas (Zilver) en H. Hooftman (Brons) in de prijzen. [l]