Zware nederlaag voor dammers Aagtekerke 2

AAGTEKERKE - Voor Aagtekerke 2 stond in de vijfde ronde van de Zeeuwse clubcompetitie de uitwedstrijd tegen de Middelburgse damclub op het programma.

De start was al niet veelbelovend want Jaap Verstraate trapte op de derde zet in een standaard openingszet en kwam 2 schijven achter. Na 30 zetten gaf hij de strijd op en kon Middelburg de eerste winstpartij noteren. Louis Kesteloo nam een foutieve doorbraak die hem een schijf koste en zijn tegenstander een dam opleverde. De computer toonde aan dat er een verborgen damcombinatie mogelijk was geweest die na afwikkeling Louis een schijf voorsprong opleverde. De overblijvende stand werd door zijn tegenstander al snel in winst omgezet. Louw Walraven nam tegen Jan van Horssen in het middenspel te veel risico, kwam een schijf achter en verloor de partij. Door onnauwkeurig spel van zijn tegenstander had Louw in het eindspel nog een remise kunnen forceren. Rinus Provoost en Piet Nieuwenhuijzen kwamen na een gelijkwaardige partij remise overeen. David Bosselaar kwam tegen Daaf Kasse goed weg toen Kasse op de 32e zet een damcombinatie miste. De partij eindigde in remise. Jo Blaas kwam tegen Piet Walraven na een foutieve voortzetting in een positioneel nadeliger stand terecht en kon dit niet meer corrigeren. Het resultaat was een verloren eindspel. Met een verdiende 10-2 overwinning voor Middelburg als eindstand.

De uitslagen: 1. Daaf Kasse-David Bosselaar 1-1, 2. Piet Nieuwenhuijzen-Rinus Provoost 1-1, 3. Jan van Horssen-Louw Walraven 2-0, 4. Jan Moens-Louis Kesteloo 2-0, 5. Ruud van Eenennaam-Jaap Verstraate 2-0, 6. Piet Walraven-Jo Blaas 2-0.

Onderlinge competitie

Arie den Hollander-Johan Kesselaar 2-0.

Agenda PZDB

Woensdag 22 januari kwartfinale bekertoernooi voor clubteams in Lammerenburg.[l]